Fiksna protetika

Gubitak zuba je estetski, funkcionalni i socijalni hendikep, za delimično i totalno bezube pacijente. Stomatoloska ordinacija "Dr Tasa" na osnovu dugogodišnjeg iskustva, prateći savremene trendove i u saradnji sa vodećim zubotehničkim laboratorijama garantuje najviši kvalitet krunica i mostova. Nedostatak jednog ili grupe zuba se sa uspehom nadoknaduju krunicama ili mostovima izradenim od metal-keramike kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i fukcionalna komponenta prirodnog zubika.

 

Mobilna protetika

Gubitak zuba je estetski, funkcionalni i socijalni hendikep, za delimično i totalno bezube pacijente.Tamo gde smo primorani da izradimo pokretne proteze, njih stabilizujemo teleskop sistemima, raznim drikerima i kvalitetnim akrilatnim zubima ciji oblik i transparencija odgovara prirodnim. Ne zaboravljamo ni pacijente koji su iz ovih ili onih razloga ostali bez svih zuba tako što im nudimo kvalitetne, lake proteze ciji zubni nizovi skoro u potpunosti imitiraju boju i oblik ranijih zuba. Takodje se bavimo izradom najsavremenijih skeletiranih(wisil) proteza.Sve ovo prati ekipa iskusnih zubnih tehnicara koji pri izradi nadoknada koriste moderne materijale koji su netoksicni, neiritativni i biokompatibilni sa tkivima usne duplje.

 

Estetska i konzervativna stomatologija

Ishrana u kojoj su zastupljene izuzetno zaslađene i industrijski obrađene namirnice uz neadekvatnu higijenu i danas promoviše karijes kao jedno od najučestalijih oboljenja usta i zuba.

Konzervativna stomatologija ima za zadatak da spreči razvoj karijesa, da nadoknadi izgubljeni deo zuba i prevenira daljni razvoj karijesa. Posebnu pažnju poklanjamo ranom otkrivanju karijesa, obuci za održavanje adekvatne higijene i redovnim kontrolama. Rano otkrivanje karijesa omogućava da se uz minimalan gubitak dela zuba zaustavi razvoj karijesa i očuva funkcija zuba. Pouzdani i dokazani materijali najkvalitetnijih svetskih proizvođača uz temeljan rad garantuju dugotrajnost u rekonstrukciji zuba. Kada se karijes ne otkrije pravovremeno bakterije uzrokuju zapaljenje zubnog živca ili tkiva kosti oko korena. Ovakav zub zahteva čišćenje i dezinfekciju kanala korena odnosno endodontski tretman. Uvek je bolje sačuvati svaki zub koji ima šansu da ostane u ustima. Razlozi koji daju prednost lečenju zuba su brži završetak tretmana i sledstvene protetske rekonstrukcije, očuvanje osećaja žvakanja, održanje estetskih karakteristika osobe, manji ekonomski troškovi. Briga o poboljšanju estetike, naravno pored očuvanja zdravlja zuba i usta, sastavni je deo svake naše intervencije. Ipak keramički sistemi, savremene estetske plombe daju najupečatljivije rezultate. Keramički sistemi, kako standardni u kombinaciji sa metalnom osnovom a tako i najsavremeniji bezmetalni, predstavljaju osnovu dugotrajne estetske i funkcionalne rekonstrukcije. Imitacija oblika, boje i providnosti staklastog zubnog tkiva postiže se najefikasnije sa keramičkim sistemima.

 

Oralna hirurgija

Savremena stomatologija,odgovarajućim hiruškim postupcima i primenom lokalne anestezije, omogućava bezbolne oralno-hiruške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama.

Oralna hirurgija obuhvata sve hiruške intervencije u usnoj duplji kao što su vađenje zuba, hiruško vađenje impaktiranih umnjaka i očnjaka, vađenje zaostalih korenova, operacije na korenu zuba u cilju uklanjanja periapikalnih procesa ( apikotomija ), odstranjivanje tumora i cista, nivelacija alveolarnog grebena i druge intervencije kao deo pripreme mekih i koštanih struktura u ustima za što bolju protetsku rehabilitaciju.

Oralna hirurgija obuhvata i ugradnju zubnih implantata, vođenu regeneraciju tvrdih i mekih tkiva, podizanje dna sinusne šupljine i druge intervencije u cilju ispravljanja i uklanjanja nepravilnosti i deformiteta lica, vilica i zuba.

Svaki zub je dragocen i cilj savremene stomatologije jeste preduzimanje svih potrebnih mera kako bi se sačuvao Vaš zub !

 

Dečija stomatologija

Dečija stomatologija obuhvata rad sa decom. Naš zadatak jeste prevencija i lečenje patoloških procesa u ustima dece, stvaranje poverenja da prihvate stomatološki rad, kao i davanje saveta roditeljima i deci kako sačuvati zdravlje usta i zuba.

U stomatološkoj ordinaciji Dr Tasa možete dobiti besplatan pregled i besplatne savete za vašu decu. Informišemo vas o lošim navikama u određenom uzrastu vašeg deteta, o pravilnoj higijeni zuba, pratimo smenu mlecnih i stalnih zuba.

Potrudićemo se da i vama preventiva bude na prvom mestu, a u tu svrhu vršimo zalivanje fisura i fluorizaciju zuba. Nadamo se da će ljubazno osoblje ordinacije i prijatan ambijent izmamiti osmeh vašeg mališana koji će se vrlo rado vraćati kod nas.

 

Preventivna stomatologija

Osoblje stomatoloske ordinacije Dr Tasa posebnu pažnju obraća na sprovođenju preventivih mera i sprecavanju nastanka karijesa. Tu spadaju fluorisanje zuba, zalivanje fisura, poliranje zuba, pracenje smene zuba i kao najvaznije, savetovanje trudnica o pravilnom odrzavanju oralne higijene.

Poliranje zuba je metod uklanjanja mekih naslaga sa zuba, specijalnim aparatom AIR-FLOW, koji izbacuje prašak pod pritiskom vazduha. Na taj način polira zube

Fluorisanje zuba u ordinaciji “Dr Tasa” se vrši sa specijalnim pastama, koje se nanose na zube. To je lokalna primena TOOTH MOUSSE.

Zalivanje fisura se radi najviše kod mlađih pacijenata, na stalnim zubima, u vremenu smene zuba. Najbolji rezultati se postizu ako se zub zalije u toku prve dve nedelje od nicanja ! Koristi se svetlosno – polimerizujući zalivač fisura i jamica na zubu (Fisural D).

Kontrolnim pregledima otkrivaju se promene koje na vreme omogućuju bezbolan i lak tretman na zubu.

 

Radno Vreme

Pon - Petak: 09h-13h. 17h-20h
Subotom: 9h-13h

Posetite nas lično na adresi:
Dr Jovana Kašikovića 22
16000 Leskovac

Kako do nas (mapa)

NAŠE USLUGE

Stomatološka ordinacija "Dr Tasa" pruža usluge iz polja:

Dentalni turizam

Dentalni turizam

Česta pitanja o stomatologiji

Česta pitanja o stomatologiji